Winkelwagen


Uw mandje is momenteel leeg.

 
Persoonlijk Advies
hansweb

Een consult kan helpen openingen te vinden om goed te leren omgaan met gehoorproblemen en geluidsbelasting. Het liefst persoonlijk, maar het kan ook telefonisch.
Mijn ervaring met gehoorproblemen als oorsuizen, overgevoeligheid en vervorming en mijn professionele achtergrond met geluid en muziek kan als vertrouwd klankbord dienen. Dit gebruik ik als uitgangspunt voor het samen zoeken naar oplossingen.

Gehoorproblemen
"Er is niets aan te doen. Je moet er maar mee leren leven" is een veel gehoorde uitspraak van menig arts, vooral bij gehoorproblemen als oorsuizen en overgevoeligheid. Jammer dat er nooit bij gezegd wordt hoe je dat dan kunt doen.
Zoeken naar oplossingen kan je brengen bij allerlei niet-werkende remedies, met allerlei ongewenste bijwerkingen. Soms voor een tien euro en soms voor duizenden euro's. Zo ben ik geen voorstander van medicatie of dure ingrepen als het echt niet anders kan. Voorzichtigheid is geboden, zeker bij 'wondermiddelen'.
Gezien de vele factoren, die een rol kunnen spelen bij gehoorproblemen, is het zoeken naar oplossingen een moeilijke opgave. Graag help ik u daarbij.


Omgaan met Geluid
Er bestaan veel misvattingen rondom het omgaan met geluid en de risico's om gehoorschade op te lopen. Zo kan schade aan het oor of oorsuizen ontstaan, ook al doen je oren geen pijn. Adders onder het gras zijn vooral: onopgemerkte piekgeluiden, slechte 'harde' akoestiek, kicken op hard geluid en verslaving aan geluid. Dat geldt voor iedereen die zichzelf blootstelt aan veel geluid, van handgereedschap, een muziekinstrument spelen tot op de dansvloer.
Vaak denken we dat als we het 'zachter' doen we als professional niet meer goed kunnen werken. Maar voor de meeste professionals in de muzieksector is gehoorbescherming intussen een noodzaak geworden. Mijn insteek is in eerste instantie om te kijken of het ook anders kan, en te helpen zoeken naar het doseren van de geluidsbelasting. Zowel zonder het gebruik van gehoorbescherming als met.

Hans Troost


Bel voor een afspraak 035-5880801.
 

ONGEHOORD

Voorlichtingsfilm over Hyperacusis
"Als gewone geluiden PIJN doen"
Lees verder...
 
Uitgaan festival veilig?
Belangenverstrengeling...
Lees verder...
 
Tinnitus Tool e.a.
Links: omgaan met tinnitus en hyperacusis
Lees verder...
 
Steeds jonger gehoorschade
Kinderen van 9 tot 11 jaar
Lees verder...
 
Ruis & Muziek
drie nieuwe CD's
Lees verder...
 
All rights reserved Oorbewust - © 2008 - 2013